IT-nerd, bakfietssensatie en fervent eter

Thijl Klerkx, 23 jaar oud, geboren en getogen in Amsterdam. Vijftien jaar geleden ontdekte ik mijn grote liefde: technologie. Tien jaar geleden kwam daar de liefde voor ondernemen bij. Nu probeer ik als oprichter van Dayli deze liefdes te verenigen met als doel lekker, gezond eten gemakkelijk en bereikbaar te maken. Op deze pagina lees je meer over mijn verhaal.

De magie van het internet

Toen ik op de basisschool zat kochten mijn ouders hun eerste computer met modem. Opeens zag ik een live webcam van olifanten in Afrika op het scherm. Internet was iets magisch. Niet veel later zag ik Ben Woldring op tv bij Kassa vertellen over zijn website bellen.com. Toen was de magie compleet: op internet kon je niet alleen de hele wereld bekijken, je kon er ook zelf iets publiceren. Het maakt niet uit hoe jong of oud je bent, of je veel geld had of niet, iedereen met verbinding kon zijn eigen website bouwen.

Dayli
2017

Als consultant was ik veel aan het werk en kookte ik nooit, ik ging elke dag uit eten of bestelde. Ik was er veel geld aan kwijt en kwam al gauw behoorlijk aan.

Toen bedacht ik Dayli. Een bezorgdienst met gezond eten en veel variatie. Snelle bezorging en een lage prijs. Nooit koken en elke dag bestellen maar wel gezond en lekker eten zonder de hoofdprijs te betalen.

Eind 2016 heb ik mijn comfortabele bestaan en goede inkomen vaarwel gezegd en al mijn spaargeld in Dayli gestoken. De app is inmiddels te downloaden in de appstores en via Dayli.nl. Elke dag kun je kiezen uit drie gezonde maaltijden die slechts €10 kosten en binnen 20 minuten warm bezorgd worden.

Focus op technologie
2015

Toen ik gestopt was met Thijl.nl kwam ik via mentor en retailgoeroe Roel van den Berg bij verschillende grote bedrijven terecht. Ik mocht in binnen- en buitenland meedenken over de toekomst van grote bedrijven in de digitale wereld. Een ideale manier om geld te sparen, te reizen en meer te leren over de wereld van grote bedrijven, innovatie en technologie.

In de jaren daarna mocht ik meedenken over de toekomst van organisaties als Corio, KLM, Randstad, SNS, Bavaria en de Fiscale Inlichtingen en Opsporingsdienst.

Stoppen met Thijl.nl
2014

Thijl.nl was inmiddels winstgevend en het aantal klanten groeide. Tegelijkertijd ging het mij niet hard genoeg. Om echt verder te groeien moest er flink geïnvesteerd worden. Ondertussen was ik klaar met mijn vwo en had ik absoluut geen zin om te gaan studeren. Ik had echter ook niet direct een plan klaar om van Thijl.nl een fulltime business te maken.

Na lang wikken en wegen besloot ik te stoppen met Thijl.nl. Ik kon het op dit moment niet zo groot maken als ik wilde en het werd tijd om mijn aandacht op iets anders te richten.

Focus op school
2012

Je zou het bijna vergeten maar naast al dit ondernemen probeerde ik ook mijn gymnasiumdiploma te halen aan Het 4e Gymnasium in Amsterdam. De spannende buitenwereld was echter een stuk interessanter en dit ging dan ook niet zo gemakkelijk. Na meerdere jaren met de hakken over de sloot gehaald te hebben bleef ik in de 5e klas zitten. Een jaar later waren mijn cijfers weer niet goed genoeg en ging ik atheneum doen op het Joke Smit College. Deze school bood meer lessen in de avonduren en vrijheid om lessen te missen. Het heeft acht jaar geduurd maar zo heb ik het halen van mijn vwo diploma goed kunnen combineren met het ondernemen.

Thijl.nl live
2010

Na twee jaar voorbereiding ging Thijl.nl live op 15 april 2010. Het was bepaald niet direct een succes. Ik was twee jaar bezig geweest maar ontdekte dat het echte werk pas net begon. Stap voor stap wist ik mijn klantenkring uit te breiden en van Thijl.nl een klein maar winstgevend bedrijf te maken.

Het begon pas echt te lopen toen ik het aandurfde om een medewerker aan te nemen en ook tijdens kantooruren (lees: schooluren) te bezorgen. Al snel mocht ik ook verschillende leuke bedrijven tot mijn klantenkring rekenen, waaronder zelfs de kritische eters van Iens.nl.

Hulp van Annemarie van Gaal
2009

Ik was enorm enthousiast over het idee voor mijn bezorgdienst maar het ontbrak mij aan kapitaal en ervaring om zo'n complex idee alleen te realiseren. Toen ik ondernemer en investeerder Annemarie van Gaal op tv zag besloot ik haar te mailen.

Nooit gedacht ooit iets terug te horen maar twee uur later bleek dat nogal mee te vallen, Annemarie nodigde mij direct uit bij haar op kantoor. De jaren daarna heeft Annemarie mij niet alleen gecoacht maar ook financieel gesteund.

Niets is zo waardevol als iemand die je onvoorwaardelijk steunt en vertrouwt wanneer je nog niks hebt laten zien en niemand kent.

Een nieuw idee
2008

Na de verkoop van Ditix Webhosting ging ik naar de middelbare school. De ideeën bleven echter komen en ik kon niet wachten om mijn baantje als folderbezorger in te ruilen voor een eigen bedrijf.

Ik las over het Amerikaanse Freshdirect.com, een webwinkel verse levensmiddelen, maaltijden en snacks van hoge kwaliteit. Ik was veertien en kwam nooit in een supermarkt. Toch was ik meteen geïntrigeerd. Natuurlijk bestonden er al bezorgdiensten voor boodschappen maar niet voor biologische producten. Het idee voor Thijl.nl was geboren.

Ditix Webhosting
2006

Online leerde ik andere jongeren kennen die ook websites maakten. Samen met Djordje Stepanovic besloot ik Ditix Webhosting te starten voor jongeren die wilden leren en experimenteren. Iedere week logde mijn vader in bij de bank om te kijken of onze klanten betaald hadden, wij waren nog te jong voor internetbankieren.

Na een half jaar verkochten wij ons bedrijf voor €420. Te druk naast het laatste jaar basisschool. Een week later lag de eerste iPod video in de winkel en was mijn spaarrekening weer leeg.

TLKSS
2004

Via boeken en Engelse websites leerde ik om een website te maken met HTML en later ook CSS, PHP en MySQL. Deze publiceerde ik op de gratis webhostingruimte die je in die tijd kreeg bij je inbelverbinding van Planet Internet.

Het hele weekend werken aan je website en deze in de avond, als inbellen goedkoop was, online zetten. Al snel begon ik websites voor anderen te maken en was de Thijl Louis Klerkx Site Service (TLKSS) geboren.